Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:17  |  15/11/2018

Data i hora oficial

El temps

Noves adhesions d’establiments de Montmeló al programa del Voluntariat per la llengua

4/4/2013

Durant el mes de març s’han signat quatre acords de col·laboració amb el CNL del Vallès Oriental per promoure el Voluntariat per la llengua al municipi.Amb aquesta signatura els establiments manifesten el seu suport a la llengua catalana i adquireixen el compromís de garantir que les persones que se'ls adrecin trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat.


Els nous establiments són:

Sílvia Martín Perruqueria, del passeig de les Corts Catalanes, 6

D-Systems, de l’avinguda Josep Tarradelles, 76, local, 2

Bar Pepe.com, de l’Avinguda del Mil·lenari, 15, local 6

Mecasystemas, del passeig de les Corts Catalanes, 5


Per la seva banda, l’Oficina de Català de Montmeló els ha donat un adhesiu que els identifica com a organismes col·laboradors. També els ha facilitat informació sobre els serveis que ofereix el CPNL (cursos de català, assessorament lingüístic i dinamització) i ha fet difusió de la llista de col·laboradors en el programa Voluntariat per la llengua entre les parelles lingüístiques del municipi. Així, les parelles lingüístiques, a partir d’aquesta llista, saben en quins llocs podran practicar la llengua en un context real i amb la certesa que se sentiran acompanyats.


Si algun establiment està interessat a participar-hi, només cal que es posi en contacte amb l’Oficina de Català de Montmeló: montmelo@cpnl.cat


"Establiments col·laboradors" s'emmarca en el projecte de Voluntariat per la llengua, una iniciativa que pretén fomentar l'ús de la llengua catalana en les relacions personals. El Voluntariat posa en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo millor, perquè es trobin i parlin on vulgui i del que vulguin de manera distesa i en un entorn real.