Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:26  |  17/01/2019

Data i hora oficial

El temps

Mons Observans podria formar part de l’Arqueoxarxa

27/3/2013

L’obertura del jaciment al turisme de proximitat, a més de la tasca pedagògica i de promoció a les escoles de l’entorn, són algunes de les mesures que s’estan posant en marxa per tal que Mons Observans es consolidi com un element patrimonial d’interès per als visitants


Els ajuntaments de Montornès i de Montmeló han sol·licitat la incorporació del jaciment romà de Can Tacó – Turó d’en Roina, Mons Observans a l’Arqueoxarxa, la Xarxa de Museus i Jaciments arqueològics de Catalunya. La sol·licitud també inclou el Museu de Montmeló on actualment es custodien i s’estan restaurant algunes de les peces trobades.


L’objectiu és situar el jaciment en el panorama arqueològic català i aprofitar els recursos de l’Arqueoxarxa (catàlegs, webs, exposicions, etc.) per a la seva promoció.


Mons Observans va rebre durant el darrer trimestre de 2012 més d’un miler de visitants. Enguany s’ha programat l’obertura puntual alguns dissabtes i diumenges i, a partir de l’abril s’obrirà cada diumenge.


Durant aquests mesos Mons Observans també ha rebut la visita de més d’un centenar d’alumnes de les escoles de Montornès i de Montmeló en què el circuit habitual d’audiovisuals i tallers d’arqueologia es complementa amb un quadern pedagògic.