Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:18  |  09/12/2018

Data i hora oficial

El temps

Diumenge festiu a la plaça de la Quintana

13/3/2013

El passat diumenge, 10 de març de 2013, la plaça de la Quintana va ser el centre de les activitats d'oci que es van realitzar a Montmeló. Quatre entitats socials es van donar cita en el mateix espai per dur a terme diferents actes


El matí començava amb la Caminada Solidària que va organitzar el Montmeló Club de Bàsquet. Unes 350 persones es van donar cita per caminar. Després de les inscripcions, sobre les 9,15 hores, començava la caminada. El recorregut d'aproximadament 5 quilòmetres va portar als participants per la zona de la verneda del riu Congost, el Pedregar, la pujada del cementiri fins arribar a Can Guitet. Desprès tornada cap a Montmeló pel carrer de Vic fins arribar a la Quintana de nou. Allà els esperaven els "entrepans solidaris" a 3 euros, servits per la Penya Blaugrana de Montmeló. La recaptació final serà l'aportació solidària que el club de bàsquet farà a l'organització de la Marató de TV3, per a la investigació del càncer. Els organitzadors de la caminada es van mostrar molt contents per com havia transcorregut l'activitat i sobretot per la quantitat de gent que va participar.


Altres dels esdeveniments del dia va ser la presentació d'una nova entitat, el Clàssic Club de Montmeló. Un grup d'aficionats als cotxes i motos de col·lecció, s'han constituït en entitat per donar a conèixer la seva afició. A més de la carpa on la gent podia inscriure's a l'entitat i informar-se de com funcionaven, es van exposar a la plaça més d'una vintena de cotxes i unes 8 motos de col·lecció, amb més de 25 anys d'antiguitat. El Clàssic Club Montmeló es reunirà periòdicament per realitzar sortides organitzades en grup amb els seus vehicles. Un dels responsables de l'entitat, Miquel Pujol, explicava que l'objectiu principal en aquests començaments era reunir més gent que segur que tenen un vehicle antic per restaurar i d'aquesta manera formar part del grup d'afeccionats als cotxes i motos antics. Els assistents van poder veure els cotxes per fora i per dins i fins i tot inspeccionar els motors. Entre els molts models exhibits destacar un Seat Panda, rèplica exacta del primer cotxe de ral·lis amb el que va córrer en els seus inicis Carlos Sainz.


La 19 edició del Firastocks, organitzada per la Unió de Botiguers i Comerciants de Montmeló, va reunir a la carpa central de la Plaça de la Quintana tot un seguit de parades de diferents articles de consum, als millors preus. Aquesta activitat, que es realitza dos vegades a l'any, és sempre sinònim d'èxit i és a més una oportunitat única perquè els consumidors puguin realitzar compres a molt baix preu.


Mentre tot això passava, els membres de la Penya Blaugrana de Montmeló, preparaven un any més la Calçotada Popular, aquest any era la 13a edició. La plaça es va omplir de cadires i taules per a les famílies que van assistir a la calçotada. Alhora, es preparaven les botifarres, la cansalada i els preuats paquets de calçots. Com és habitual, es van vendre tots els tiquets posats a la venda: 400 de carn i 400 de calçolts. Un èxit rotund d'assistència a una activitat que la ciutadania de Montmeló espera any rere any.


Al migdia la plaça de la Quintana era un autèntic enrenou de famílies que feien compres, miraven l'exposició de cotxes i motos i es disposaven a compartir taula. A tot això va ajudar també el dia de sol radiant i bona temperatura que va fer durant tota la jornada. Amb aquesta maratoniana jornada es posa de manifest la convivència entre entitats socials i la bona salut del teixit associatiu que hi ha a Montmeló.

 

Galeria fotogràfica