Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:00  |  15/02/2019

Data i hora oficial

El temps

El Ple del CTM garanteix la continuïtat de Vallès Visió

20/12/2012

Els membres dels municipis que formen part del Consorci que gestiona el canal Vallès Visió van adquirir ahir el compromís de mantenir aquest projecte de comunicació, tot i la futura sortida dels ajuntaments de La Llagosta i Sant Fost de l’organisme.


El Consorci Teledigital Mollet va reunir-se ahir en sessió plenària per tal d’estudiar la situació actual de la televisió que gestiona, Vallès Visió, després de l’anunci recent de separar-se del CTM de La Llagosta i Sant Fost. La resta de municipis que integren el Consorci –Mollet, Parets, Montornès, Montmeló, Martorelles i Vallromanes- van adquirir el ferm compromís de mantenir el projecte comunicatiu de Vallès Visió, “perquè és bo, necessari, creiem en ell i els ciutadans el defensen, com així ho demostren el conjunt de signatures que està recollint la iniciativa de suport a la tasca de Vallès Visió”, afirma el president del Consorci i alcalde de Mollet, Josep Monràs. Per tal de seguir amb el projecte, Monràs va explicar que cal renegociar el contracte amb la productora Lavínia per tal de rebaixar el seu import i assumir així les quotes dels municipis que surten: “Ara s’han de fer els ajustos econòmics necessaris per tal d’absorbir la marxa, quan sigui definitiva, de La Llagosta i Sant Fost. Uns ajustos que s’han de fer sobre la producció de Vallès Visió, ja que els ajuntaments no podem incrementar les nostres quotes, per tant, cal rebaixar el preu de la producció”, ha explicat Monràs. En el cas que aquesta revisió del contracte afectés al personal de Vallès Visió, l’alcalde de Montornès, José A. Montero, ha explicat que es buscarien formules per a intentar recollocar els possibles professionals afectats i poder evitar algun acomiadament.


Pel que fa a la sortida de la Llagosta i Sant Fost, el plenari va ratificar el que marquen els Estatuts. L’article 21.3 d’aquest document explica que “la separació del Consorci d’algun dels seus membres podrà realitzar-se comunicant-ho al President del Consorci, amb 6 mesos d’antelació, sempre que l’entitat que es separa estigui al corrent dels compromisos anteriors i garanteixi la liquidació de les obligacions aprovades fins el moment de la separació”. Per tant, en el cas de La Llagosta i Sant Fost, tots dos han mostrat la seva voluntat de marxar, però encara no tenen l’acord dels seus respectius plens (La Llagosta passa el punt a aprovació aquest vespre, després de que ho passés fa uns dies i no obtingués la majoria absoluta del plenari, requisit indispensable per a demanar la separació del municipi del Consorci). Un cop validin aquest acord i ho notifiquin a la Presidència del CTM, haurien d’acabar de pagar 6 mesos de quotes (més el deute que puguessin tenir acumulat de mesos anteriors) i la part proporcional del rènting de la enginyeria de Vallès Visió, que finalitza l’agost de 2014. En el ple, els sis membres que restaran al Consorci es van comprometre a estudiar la possibilitat que el termini de pagament de sis mesos es pugui reduïr.