Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:49  |  24/01/2019

Data i hora oficial

El temps

Adif encarregarà el pla d’urbanització del túnel de Montmeló abans de gener

29/10/2012

Adif i l’Ajuntament cerquen noves vies per finançar els treballs d’urbanització de l’espai sorgit amb les obres de soterrament de les vies del tren i amb la construcció de la línia del tren d’alta velocitat


Tot plegat deriva de la falta de finançament per a la disposició addicional tercera previst a l’Estatut que preveia inversions extres a Catalunya en infraestructures. Entre aquestes, hi ha la integració urbana dels túnels ferroviaris de Montmeló. De moment, l’Adif adjudicarà la redacció del projecte d’urbanització d’aquests terrenys abans d’acabar l’any.


La trobada entre l'alcalde, Antoni Guil, i el president d'Adif, Enrique Verdeguer, es pot considerar com molt positiva, sobre tot per aconseguir que la urbanització comenci quan acabin les obres de construcció dels túnels, el primer trimestre de 2013. l’Ajuntament proposa que l’Adif avanci unes partides pressupostàries pròpies que recuperaria a càrrec de l’addicional tercera. La solució de continuïtat es tindrà en la mesura que es tingui el projecte executiu d’integració urbana. El projecte també permetrà saber exactament l’import. A partir d’aquí, caldrà que Adif consigni la partida pressupostària, amb la possibilitat de finançar-ho en diverses anualitats.


El projecte d’urbanització dels túnels també haurà de determinar què es farà amb l’edifici de l’antiga estació, que ha quedat a tocar del túnel de rodalia . Tot i estar encara en obres, cal destacar les millores paral·leles que han anat lligades al soterrament: millora del sistema de clavegueram, de la xarxa d’aigua potable, soterrament d’una línia d’alta tensió... fruit d’una bona negociació de l’Ajuntament i de la bona voluntat de l’Adif.