Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:03  |  19/05/2019

Data i hora oficial

El temps

Escoles d’altres mons, una exposició de Kim Manresa durant tot l'octubre a Montmeló

26/9/2012

Arriba a Montmeló l'exposicició fotogràfica de Kim Manresa "Escoles d'altres Mons". L'exposició arriba a la Torreta i es podrà veure de l'1 d'octubre al 16 de novembre.

 

L’exposició itinerant Escoles d’altres mons reuneix cinquanta imatges que el fotoperiodista Kim Manresa ha anat recollint durant múltiples viatges arreu del món i al llarg de diversos anys, per portar-nos fins aquí i, a través de la seva mirada particular, a un estudiant palestí, un professor de Mèxic o a un grup de nens del cor d’Àfrica.

 

Segons el comissari de l’exposició, l’escriptor salvadorenc Carlos Ernesto García, són cinquanta fotografies que no deixen indiferent a ningú, no només pel que transmeten, sinó per la immensa tendresa amb què estan realitzades, això sense deixar de banda la qualitat indiscutible reflexada a qualsevol de les mostres del fotoperiodista català. A vegades una paret, un arbre o una improvisada escola enmig del desert, són testimonis muts de la precarietat en què milions de joves van conformant un somni.

 

La mostra està dirigida al públic en general però sobretot, als estudiants, sent una important eina en la formació de la sensibilitat personal de les ciutadanes i ciutadans que tinguin l’oportunitat de visitar-la.

 

C&Duke, productora cultural de l’esdeveniment, que compta amb el suport de l’Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona, manifesta que se sent molt satisfeta per la resposta de participació que està tenint la mostra, una exposició que desde principis del 2006 i fins a la data d’avui, ha recorregut a Catalunya més de 30 municipis i ha estat visitada per més de 30.000 alumnes.

 

 

ESCOLES D’ALTRES MONS A MONTMELÓ

 

El fotoperiodista Kim Manresa porta anys viatjant per tot el món per fotografiar diferents aspectes de l’actualitat. En els seus viatges, conscient de la importància de l’educació, sempre s’ha reservat un moment per retratar la realitat de les escoles en els diferents països que ha visitat.

Les escoles que apareixen a les fotografies de Kim Manresa són escoles allunyades dels mínims als que estem acostumats a occident. Escoles sense pissarres, sense taules ni biblioteques, petites escoles sense menjadors, centres esportius o transport púbic… però tot i així fan la seva tasca per aconseguir un futur millor per a tots.

 

La exposició mostra imatges en blanc i negre al peu de les quals es troben manuscrits de prestigiosos intel•lectuals de més de trenta països. Escoles d’altres mons ofereix la possibilitat d’apropar-nos a altres realitats on l’educació, tot i fer-se en condicions molt precàries, és garantia d’un futur millor.

__________

 

L’exposició romandrà oberta a la Torreta C.C de Montmeló fins el 31 d'octubre de 2012

Per visites: cal concertar visita trucant prèviament al 935 720 000 (ext. 158) o per email: educacio@montmelo.cat