Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:44  |  16/08/2018

Data i hora oficial

El temps

El futur del vehicle elèctric, a debat al Circuit de Catalunya

21/9/2012

Les e-Jornades han reunit més de 400 experts nacionals i internacionals en mobilitat sostenible

 

Les e-Jornades, una de les quatre activitats de l’EXPOelèctric Fórmula-e 2012, s’han celebrat avui al Circuit de Catalunya amb la finalitat d’establir el futur del vehicle elèctric i cercar solucions a les dificultats actuals, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2012.

 

El programa de conferències i workshops ha tractat la introducció del vehicle amb endoll a Catalunya i la conseqüent implantació de punts de recàrrega a pàrquings públics. També s’ha aprofitat per presentar diverses alternatives en mobilitat sostenible, com l’ús de vehicles híbrids en la flota de transport urbà o l’ús de Gas Natural Vehicular, així com tecnologies d’estalvi i eficiència energètica als vehicles, entre altres temes.

 

Un cop finalitzades les conferències, s’ha realitzat una exhibició de vehicles elèctrics al pàdoc del Circuit de Catalunya. Els assistents també han pogut provar sobre la pista del traçat català la conducció amb vehicles de zero emissions.

 

Ahir ja es va celebrar una primera sessió de les e-Jornades al Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (CETIB), que junt amb les jornades d’avui al Circuit de Catalunya, han reunit més de 400 experts nacionals i internacionals en mobilitat sostenible.

 

Les e-Jornades han comptat amb un Comitè d’Honor presidit per Sa Altesa Reial el Príncep d’Astúries, així com un Comitè Organitzador format per l’Ajuntament de Montmeló, Circuit de Catalunya, Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya, Federació Catalana d’Automobilisme (FCA), Institut Català d’Energia (ICAEN), Grup de Gestors Energètics, UPC – Campus de Terrassa i Agència d’Energia de Barcelona.

 

Sobre EXPOelèctric Fórmula-e

Impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (CETIB) i la Diputació de Barcelona, EXPOelèctric Fórmula-e ha permès als visitants provar l’última tecnologia dels nous models de vehicles elèctrics de marques com Renault, SEAT, Nissan i Peugeot, amb l’objectiu de promoure l’estalvi energètic i la conducció eficient, així com consolidar el vehicle elèctric com a alternativa urbana i interurbana.

 

Més informació:

www.expoelectric-formulae.cat