Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:50  |  24/01/2019

Data i hora oficial

El temps

Consells saludables sobre les coques de Sant Joan

21/6/2012

L'arribada de l'estiu ve acompanyada de la celebració de diverses festes i tradicions populars arreu de Catalunya, entre les quals trobem les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere, en què es consumeixen productes de pastisseria típics, com són les coques de crema i pinyons.

 

Els productes de pastisseria, especialment els farcits de crema o nata, són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes patògens, si no es respecten les condicions d'higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que es donen durant l'època estival en el nostre territori suposen un factor de risc associat al consum d'aquests productes. Per això és important aplicar les normes bàsiques d'higiene en aquests aliments: netejar, separar, coure, refredar.

 

Cal remarcar que els consumidors també tenen un paper important en la seguretat del producte i en la prevenció de les toxiinfeccions alimentàries, des del moment de fer-ne la compra fins al moment de consumir-lo.

 

Recordeu

Adquiriu les coques en un establiment apte per a l'elaboració i/o la venda d'aquests aliments.Compreu el tipus de coca (farcida o no) en funció de les possibilitats de conservar-la fins al moment del consum.Conserveu en fred fins al moment del consum les coques que contenen crema o nata (si no les consumiu en la seva totalitat, retorneu-les ràpidament a la nevera).Si heu de fer un desplaçament llarg i no podeu assegurar la seva conservació en fred, és millor comprar coques que es poden conservar a temperatura ambient, o bé preveure'n l'adquisició en el lloc de destinació.