Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

15:30  |  15/08/2018

Data i hora oficial

El temps

El Circuit de Catalunya amb la donació de sang

31/5/2012

Per quart any consecutiu, el Banc de Sang i Teixits, el Circuit de Catalunya i l’Ajuntament de Montmeló, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Donants de Sang i de la Creu Roja, convoquen a donar sang en el marc del Gran Premi Aperol de Catalunya de MotoGP™, que es disputa de l’1 al 3 de juny al Circuit de Catalunya.

 

Totes aquelles persones que vulguin donar sang ho podran fer el divendres 1 de juny de 10 a 20h a la sala polivalent del centre cultural “La Torreta” de Montmeló, amb accés pel carrer Vial de Ronda d’aquest municipi. S’obsequiarà els donants amb fins a 1.000 entrades per assistir al Gran Premi Aperol de Catalunya de MotoGP™ al Circuit de Catalunya.

 

L’any 2011, en la mateixa campanya, es van recollir 1.156 donacions en dues jornades, un 51% dels quals eren de nous donants. Aquest fet és molt important perquè suposa la iniciació de la gent jove i de nous col·lectius en la donació de sang.

 

 

Sobre el Banc de Sang i Teixits

 

El Banc de Sang i Teixits és l'empresa pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que té com a missió garantir l'abastament i el bon ús de sang i teixits a Catalunya, essent el centre de referència en immunologia diagnòstica i de desenvolupament de teràpies avançades.

 

 

Requisits per a donar sang

 

Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos. A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan es fa una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.