Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:46  |  24/09/2018

Data i hora oficial

El temps

En defensa del servei públic de salut i del servei de guàrdies nocturn a Montmeló

31/5/2012

A finals del passat mes d'abril, a la reunió de valoració del servei de guàrdies nocturnes de 24 h a 8 h, que es venia prestant de forma alterna als Centres de Salut de Montmeló i Montornès des del mes de juliol de 2011, l'Institut Català de la Salut, de forma unilateral, va considerar que el nombre d'usuaris d'aquest servei en els primers tres mesos de l'any 2012 (95 usuaris) continuava avalant la decisió que van prendre de prestar l'assistència nocturna només en un dels dos centres i que per tal de facilitar als usuaris el servei consideraven que era millor prestar-lo en un únic centre de referència i que aquest centre fos la capçalera de l'Àrea Bàsica, Montornès del Vallès.

 

La discrepància de l'Ajuntament de Montmeló que havia estat tinguda en compte en les reunions precedents no va ser estimada en aquesta reunió. El nostre argument és que aquesta fórmula de servei a mesos alterns no havia produït cap inconvenient als usuaris i que la distància entre els dos centres no havia estat una dificultat per a la ciutadania dels quatre pobles de l'Àrea Bàsica.

 

Després d'aquesta reunió i amb l'objectiu de defensar la nostra posició, ens hem adreçat a la Conselleria de Salut per reclamar una reconsideració d'aquesta decisió tècnica. Hem rebut resposta en el sentit d'estudiar una sortida a la nova situació creada. En les consideracions que se'ns ha fet també s'està analitzant la prestació del servei de guàrdies de les farmàcies.

 

A dia d'avui, les guàrdies del mes de maig s'han prestat a Montmeló i les del mes de juny es prestaran al CAP de Montornès. Si no hi ha cap reconsideració de la decisió, les guàrdies a partir del mes de juliol es prestarien de forma continuada a Montornès. L'horari d'assistència del Centre de Salut de Montmeló en aquest cas serà de 8 h a 24 h, de dilluns a diumenge.

 

En el Ple Ordinari d'aquest mes de maig els grups polítics municipals hem consensuat una moció per exigir a la Conselleria el retorn de les guàrdies en horari nocturn a més de demanar la derogació del Reial Decret Llei 16/2012, de mesures urgents per a garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i instar el Govern de la Generalitat de Catalunya a retirar l'euro per recepta. S'inicia, així, una campanya d'accions en defensa del servei públic de salut i del servei de guàrdies nocturn a Montmeló.