Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

23:41  |  20/11/2018

Data i hora oficial

El temps

Vallès Visió emet en primícia, el documental "La Plataforma"

16/5/2012

Es tracta d’un projecte audiovisual produït per l’ONG SICOM (Solidaritat i Comunicació) i Namuss films que té per objectiu convertir-se en una eina informativa i reflexiva que afavoreixi la lluita pel dret a l’habitatge. El documental s’emetrà aquest dissabte a les 22.30 h i, a continuació, tindrà lloc una tertúlia sobre els desnonaments i el dret a la vivenda conduïda per la periodista de Vallès Visió, Neus Parés .

 

Es tracta d’un projecte sense afany de lucre que explica les experiències personals dels afectats pels expedients de desnonaments, les seves reivindicacions i també mostra la dificultat que suposa fer front a una vida quotidiana en aquestes situacions. En el documental també s’afegeixen les reflexions d’experts en els camps de l’economia, el dret i la justícia i la salut i la sociologia com, per exemple, Joan Benach, que és expert en salut pública de la Universitat Pompeu Fabra, o Marco Aparicio, professor de Dret Constitucional de la Universitat de Girona.

 

La iniciativa d’aquest documental va néixer “de la necessitat de crear debat democràtic envers aquest tema. Sovint s’acostuma a parlar del combat entre les dues parts, entre el ciutadà i el banc, i no pas sobre el dret constitucional d’aquesta persona de tenir una vivenda”, explica Josep Cabayol, director de SICOM.

 

Vallès Visió emetrà La Plataforma per primer cop en una televisió. Gràcies a la difusió i collaboració realitzada per aquest canal el missatge que els productors volen transmetre a través d’aquest documental podrà arribar a molta més gent i, per tant, conscienciar la població d’aquesta problemàtica. Per a Feliu Tura, assessor del Consorci Teledigital Mollet, La Plataforma "és un documental d'alta qualitat i d'una actualitat absoluta. L'emissió d'aquest documental a través de VV demostra que el nostre mitjà està al servei de la societat i, per tant, dels ciutadans més desafavorits en aquest complicat moment que ens toca viure".

 

La Plataforma s’emet aquest dissabte, a les 22.30 h. Tot seguit, la periodista de Vallès Visió, Neus Parés, conduirà una tertúlia sobre els desnonaments i el dret a una vivenda que comptarà amb la participació del director de SICOM, Josep Cabayol, membres de la Plataforma Afectats per la Hipoteca de la Llagosta i l’economista Joan Carles Gil, entre d’altres.