Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

13:00  |  24/09/2018

Data i hora oficial

El temps

Tres-centes quaranta persones del CNL del Vallès Oriental celebren amb èxit la VI Trobada

3/5/2012

340 alumnes i voluntaris del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental van fer camí cap a Caldes de Montbui per celebrar la VI Trobada. Anys anteriors s'havia fet a Granollers, Mollet, Canovelles i Sant Celoni, i l'any passat van ser de Campins a Gualba. Cinc autocars van sortir de diferents poblacions de la comarca cap a Caldes.

 

Després van començar a enfilar el camí de la Torre Roja, sempre acompanyats pel Centre Excursionista de Caldes, que va vetllar perquè tot fos sobre rodes. Un cop a dalt van esmorzar, van descansar, van mirar el paisatge de l'altre Vallès i finalment, van poder escoltar les explicacions d'Ana Monleón, directora del Museu Thermalia, sobre el poblat ibèric.

 

Al voltant del migdia van començar a baixar i es van reunir a la plaça de la Font del Lleó, on Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui, José Orive, president del Consell Comarcal, i Yvonne Griley, presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, els van donar la benvinguda.

 

Després de dinar, uns van descansar, altres van aprofitar per anar veure els rentadors, el call, l'església ... i en quarts es van encaminar cap a la plaça seguint el so de les xeremies.

 

A la plaça els van oferir una castells, sardanes, balls de bastons i de diables, i els gegants, Farellàs i Guisla van ballar per a tots ells. Al final, es va acabar amb una bona traca.

 

Enllaços relacionats: reportatge de VOTV