Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:43  |  14/11/2018

Data i hora oficial

El temps

Arriba el revival més gran del món del motor:“Esperit de Montjuïc 2012”

19/4/2012

Durant els propers dies 20, 21 i 22 d’abril tindrà lloc en el Circuit de Catalunya la segona edició d’“Esperit de Montjuïc”, un esdeveniment que va néixer fa ja dotze mesos amb la vocació de ser un revival únic del món del motor, oferint curses de tot tipus però creant abans que res un extraordinari ambient vintage i multitud d’activitats per a tota la família.

 

La major part de l’activitat estarà oberta al públic, amb espais en què els visitants podran tocar pràcticament les muntures participants a més de xerrar amb els pilots i que els recordarà els sorolls, les olors i les sensacions que es vivien en els pàdocs de l’època daurada de les competicions de cotxes i de motos.

 

Aquesta segona edició d’Esperit de Montjuïc arriba amb una oferta extraordinàriament completa i variada:

 

- Atraccions per a tota la família: Caballets, cotxes de xoc, circ amb pallassos, tallers infantils, jocs de tamany gegant i de l’estil packman, recreatius, tot amb aire vintage (diàriament)

- Música dels 60 i 70 en directe, amb actuacions de grups en un escenari durant tots els dies i un “guateque” el dissabte a la tarda

- Actors que es barrejaran amb el públic, interpretant personatges típics de l’època

- Emissora de ràdio que retransmetrà durant tot el cap de setmana la música i anuncis d’aquells anys, una autèntica banda sonora que oferirà entrevistes i explicarà el que passa (diàriament)

- Gran zona village on el públic i els afeccionats podran comprar cotxes clàssics, motos, peces, recanvis, miniatures, memorabilia, col·leccionisme, catàlegs, llibres, roba vintage... (diàriament)

- Air xou, exhibició aèria d’avions dels anys 30 i 40 de la FPAC (diàriament)

- Campament de vehicles militars i concentració de vehicles clàssics (diàriament)

- Premis als espectadors que vagin vestits i recreïn millor la indumentària de l’època (diàriament)

- Més de 150 vehicles “de curses fent curses”, que havien rodat en l’antic traçat urbà de Montjuïc: Fórmula 1 i altres monoplaces, GT, Sport Prototips, Ca-Am i Intersèrie, Turismes... i motos, que participaran amb un elenc en el qual hi ha antics guanyadors del Gran Premi d’Espanya de Montjuïc (diàriament)

- Exposició i exhibició dinàmica “SEAT, esperit de competició” (dissabte 21 i diumenge 22)

- Concurs d’elegància amb vehicles molt especials de totes les èpoques (dissabte 21)

- Celebració del 25 aniversari del Ferrari F40, amb la presència d’unes 80 unitats de diversos clubs Ferrari de diferents països d’Europa i del creador del model, Nicola Materazzi (diumenge 22)

- Celebració dels 50 anys de la Montesa Impala, amb una gran concentració que enllaçarà Montjuïc i el Circuit de Catalunya (diumenge 22)

- Concentració i activitats Vespa (dissabte 21)

- Ral·li “Targa Catalunya, 3 circuits, una passió” que recorrerà Montjuïc, l’Autòdrom Terramar de Sitges i el Circuit de Catalunya (dissabte 21)

- Recuperació de l’F-1430 i els seus protagonistes amb una pista de curses (divendres 20)

 

 

Les marques aposten per Esperit de Montjuïc

 

A més de la pròpia activitat que generarà l’esdeveniment, diferents fabricants d’automòbils i motocicletes estaran presents amb molta involucración en aquest macro esdeveniment vintage. Montesa, Piaggio, Renault (amb la seva Copa Clio), Mini i SEAT són aquestes companyies. L’última d’elles comptarà amb una carpa de 800 m2 que contindrà 22 vehicles, mostrant per primera vegada 11 models de la història de competició de la marca amb els seus homòlegs de sèrie. Al migdia del dissabte i del diumenge tots ells s’engegaran per protagonitzar una colorida desfilada pel traçat del Circuit de Catalunya, conduïts per destacats pilots de SEAT com Josep Maria Bardolet, Jordi Gené, Antonio Rius i Josep Maria Servià.

 

Una altra de les aportacions de SEAT al revival serà el concept car IBL, que participarà en el “I Concurs d’Elegància Esperit de Montjuïc, Art en Moviment”. Cal destacar, així mateix, que l’ex nedadora i ambaixadora de SEAT, Gemma Mengual, formarà part del jurat per dilucidar el guanyador final del concurs.

 

Qui vulgui completar la informació de tots els esdeveniments que aglutinarà Esperit de Montjuïc, ho pot consultar a:

 

http://www.espiritudemontjuic.com/CAT/splash-page.html

www.jas.es