Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:09  |  25/09/2018

Data i hora oficial

El temps

La Penya Espanyolista Pericos de Montmeló s’adhereix al Voluntariat per la llengua

  • Penya Espanyolista Pericos de Montmeló

    Penya Espanyolista Pericos de Montmeló

13/4/2012

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i la Penya Espanyolista Pericos de Montmeló han signat un acord de col•laboració per promoure l’ús i l’aprenentatge del català entre els seus socis i coneguts.

 

La Penya Espanyolista Pericos de Montmeló és una entitat, fundada l’any 2007, que reuneix una setantena de periquitos no només de Montmeló, sinó també de pobles veïns com Montornès, Granollers i Parets del Vallès. Amb el principal objectiu de difondre l’espanyolisme al poble de Montmeló, la penya té una moderna seu social al carrer de Mogent, número 44, i organitza un autocar per assistir regularment a l’estadi de Cornellà-El Prat. És una entitat viva i activa, compromesa i col•laboradora amb el poble, que organitza un gran ventall d’activitats durant tot l’any, com són el Concurs de Dibuix de la Festa Major, tornejos de futbol, parades de llibres i roses el dia de Sant Jordi, dinars, col·loquis, sortides... A més, la penya també té una secció de futbol, una petita biblioteca blanc-i-blava i edita mensualment una revista per tal que tothom estigui assabentat de tot el que envolta el RCD Espanyol a Montmeló. La plana web www.pericosmontmelo.com és la font perfecta per a seguir aquesta entretinguda i dinàmica penya.

 

L’Oficina de Català de Montmeló ha ofert tota la informació sobre els serveis que el CPNL ofereix (cursos de català, assessorament lingüístic, Voluntariat per la llengua...).

 

“Entitats col·laboradores” s’emmarca en el projecte Voluntariat per la llengua, una iniciativa que pretén fomentar l’ús de la llengua catalana en les relacions personals posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo, perquè es trobin i parlin on vulguin i del que vulguin.