Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:04  |  10/12/2018

Data i hora oficial

El temps

El Mosquit Tigre: un veí que ens incomoda

12/4/2012

Des del moment en què el mosquit tigre va ser detectat per primer cop al nostre territori a l’estiu del 2004, el control de l’expansió d’aquest insecte ha esdevingut un repte i una necessitat per a les administracions públiques encarregades d’estalviar a la població les molèsties i els riscos sanitaris derivats de la seva presència.

 

El coneixement sobre les característiques del mosquit i l’experiència acumulada fins al moment han confirmat que la millor eina per fer front a la proliferació d’aquesta plaga, és evitar que els propis ciutadans facilitin la cria dels insectes de manera involuntària, i per això cal que tothom conegui què pot fer perquè això no passi.

 

L’Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona va col·laborar amb l’Ajuntament de Barberà del Vallès en la creació d’una exposició que ara arriba a Montmeló amb l’objectiu de sensibilitzar la població en general sobre les mesures preventives per combatre el mosquit tigre de manera efectiva, a més de donar a conèixer les seves característiques morfològiques bàsiques, el seu origen, la seva biologia i donar exemples de punts de cria en propietats privades i com controlar-los.

 

L’exposició s’adreça a la ciutadania en general i als centres educatius, especialment a alumnes de cicle superior de primària i ESO, per aquesta raó, el seu contingut teòric és entenedor i molt gràfic.

 

L’exposició “El Mosquit Tigre: un veí que ens incomoda” restarà al vestíbul de l’Ajuntament durant 2 setmanes, del 16 al 30 d’abril de 2012. Juntament amb l’exposició, el mateix dia 16 d’abril, a les 19.00 h, a la Sala de la Concòrdia, tindrà lloc una xerrada presentació amb l’objectiu de prendre consciència que les nostres actuacions preventives són essencials per reduir la presència d’aquest insecte al nostre entorn.