Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:20  |  26/09/2018

Data i hora oficial

El temps

La física quàntica Sònia Fernández Vidal ofereix una conferència a l'alumnat de l'IES Montmeló

29/3/2012

"Quan observem la realitat, la canviem; com es pot estudiar i descriure-la?"


 

La sala La Concòrdia de l'Ajuntament va acollir el divendres 23 de març, la conferència de Sònia Fernàndez Vidal, física quàntica, a l'alumnat de l'Institut Montmeló. La jove científica ha plantejat alguns dels dubtes que posa sobre la taula la física quàntica, com si "quan observem la realitat, la canviem; com es pot estudiar i descriure-la?".


 

Fernández Vidal interrogava l'alumnat de secundària montmelonenc sobre la percepció de la realitat: "Veure per creure? O la realitat és que veiem allò que creiem?". Qüestions que la física quàntica es planteja en contraposició a la física tradicional i que poden donar un tomb important als estudis científics.


 

Sònia Fernández ha aparegut al programa Singulars de TV3 i és autora del llibre La porta dels tres panys (ed. La Galera). Ha treballat en l'accelerador de partícules el CERN -de fet, assegura que "la ciència ja fa teletransport de petites partícules-, i ha experimentat per trobar l'essència de la matèria al laboratori estadounident de Los Álamos.


 

Al final de l'acte, la física i escriptora, va signar llibres a tots els alumnes participants a la conferència.