Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:15  |  17/01/2019

Data i hora oficial

El temps

Dilluns 9 d'abril entra en funcionament la nova estació de rodalies

28/3/2012

Una estació moderna, de 1250 metres quadrats amb espais de serveis als viatgers (taquilles, màquines d'autovenda, lavabos adaptats i controls d'accés), amb un espai comercial amb cafeteria, unes andanes de 240 metres de llargària i 4,65 d'amplària, amb accessibilitat a través d'escales mecàniques, escales fixes i ascensors. Una instal·lació completament adaptada a les persones amb mobilitat reduïda i ceguesa.

 

En el mateix moment de la posada en funcionament de l'estació s'obriran els carrers que hi donen accés. La urbanització d'aquests carrers (Lluís Companys i Josep Tarradellas) no estava inclosa en el projecte de soterrament, sinó que s'havia d'incorporar en el projecte d'integració urbana que ha d'encarregar Adif. La voluntat i les negociacions entre ambdues administracions, Ajuntament i Adif, i la col·laboració dels veïns del carrer Major, 54, i del Sant Crist de l'1 a l'11 (blocs de Conje) anticipant la cessió dels terrenys, ha fet possible l'execució d'aquesta obra.

 

La urbanització de la plaça situada a l'entorn de la nova estació, construïda ja sobre la llosa de formigó dels dos túnels, entre els carrers Primer de Maig i Sant Crist, s'ha fet a partir del projecte bàsic elaborat pels serveis tècnics de l'Ajuntament i fixa els criteris urbanístics i arquitectònics de la resta de la futura urbanització.