Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:29  |  26/09/2018

Data i hora oficial

El temps

Nou Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes (i afectats) per Accidents de Trànsit

22/3/2012

L'organisme adscrit al departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha creat el SIAVT, Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes (i afectats) per Accidents de Trànsit, que té com a funcions la de donar informació i assessorament sobre matèries jurídiques, administratives i socials a les víctimes viàries, i que fins i tot donarà suport psicològic als afectats que ho demanin.

 

Per tal que el SIAVT doni resposta a les necessitats sentides per aquest ciutadans, el Servei s'ha articulat mitjançant un Centre d'atenció telefònica operatiu de dilluns a divendres de 9h a 14h i de 15h a 20h que en cap cas serà un centre d’urgències o emergències ja que el Govern i molts ajuntaments ja disposen de centres d'atenció per aquest menester.

 

Així mateix, el SIAVT disposa de professionals per atendre personalment a les víctimes viàries que ho necessitin en qualsevol indret de Catalunya.

 

Amb aquesta finalitat, d’atenció als nostres conciutadans us adjuntem l'enllaç al web institucional on els ciutadans afectats per un accident podran resoldre la gran majoria de preguntes, d'interrogants o de dubtes http://victimestransit.gencat.cat

 

El número del telèfon gratuït a disposició dels ciutadans afectats per un accidents de trànsit on podran adreçar-se per assessorament i informació és el 900 100 268.

 

 

Què és el SIAVT?

El nou Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit és un servei d'ajuda, orientació i informació a les víctimes i afectats per accident de trànsit.

 

 

Concretament, què ofereix el SIAVT?

Ofereix a les víctimes i familiars d'un accident de trànsit un servei d'ajuda, orientació i informació perquè puguin realitzar els tràmits necessaris, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent, i rebre suport i atenció psicològica en la recuperació personal i social davant un accident de trànsit.