Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:03  |  26/09/2018

Data i hora oficial

El temps

Es presenta l’Associació de Municipis “Parc Territorial del Circuit”

5/3/2012

El divendres 2 de març de 2012, va tenir acte a la sala de premsa del Circuit de Catalunya, la presentació de l’Associació de Municipis “Parc Territorial del Circuit”. L’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, és el president d’aquesta entitat i, tal i com va dir Josep Mayoral, “ara té la tasca de representar la comarca i el territori dels pobles que envolten el circuit”.

 

L'Associació de Municipis Parc Territorial del Circuit, formada per Montmeló, Granollers i Parets, juntament amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental, neix amb la intenció d’aprofitar l'oportunitat econòmica i social que ofereix el Circuit de Catalunya i treballarà conjuntament amb empresaris, restauradors, associacions, sindicats, indústria i d'altres ens implicats per dissenyar una estratègia que generi beneficis en l'àmbit esportiu, social i econòmic als municipis que envolten l'equipament.

 

Els tres consistoris coordinaran i impulsaran les actuacions com ara l'estudi urbanístic del sector, la recerca de sistemes per a la creació de noves oportunitats o l'impuls dels consells de participació sectorial.

 

L'alcalde de Montmeló i president de l'Associació, Antoni Guil, va destacar l’importancia d’aquesta unió “per tal de coordinar nous plantejaments sobre el Circuit i el seu entorn dins un marc d'ordenació amb criteris homogenis i coherents”. Malgrat els moments difícils, Antoni Guil es va mostrar optimista i va manifestar que des de l’Associació “es treballarà amb empreses, partits i entitats per a detectar les noves oportunitats econòmiques, d’infraestructures, urbanístiques i ambientals” que ofereix un equipament com el Circuit.

 

En aquest mateix sentit, Josep Mayoral, alcalde de Granollers, va destacar la importància d’una infraestructura com el Circuit, “necessària pel país” i que “genera riquesa, competitivitat i oportunitats econòmiques”. Mayoral va manifestar que una de les primeres feines a realitzar per part de l’Associació, serà portar a terme una análisi urbanística de l’àrea.

 

Ambdós alcaldes van manifestar la importància de la continuïtat de les curses de Fórmula 1 i del Gran Premi de Motos cada any, sense alternància. En aquesta línia, Antoni Guil va reclamar a la Generalitat una “aposta clara pel Circuit de Catalunya, malgrat les dificultats pressupostàries del moment” i deixar de banda declaracions que “generin ambigüitat i incertesa”.

 

D’altre banda, José Orive, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, va donar total recolzament a la iniciativa mostrada pels tres municipis. I Sergi Mingote, alcalde de Parets, va agrair l’integració a l’associació perquè “finalment Parets ha passat d’estar d’esquenes al Circuit, a formar part d’ell”.

 

A l’acte de presentació també van assistir el director del Circuit, Salvador Servià i el president del Circuit, Vicenç Aguilera. Per part municipal, van assistir Joaquima Silva com a representant d’IVC-EUiA i del regidor de Promoció Econòmica, Lluís Esteban.