Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:35  |  14/11/2018

Data i hora oficial

El temps

El Departament d'Agricultura avança la prohibició fer foc en zones forestals per l’alt risc d’incendi

  • Protecció Civil

    Protecció Civil

27/2/2012

S’haurà de demanar autorització extraordinària a causa de l’elevat risc d’incendis a la majoria de comarques catalanes

 

 

 

Des de la Direcció General de Protecció Civil, i segons les informacions que han arribat al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, us informem que s’avança la prohibició de fer foc en zones forestals per l’alt risc d’incendi.

 

 

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha dictat que des de la darrera setmana del mes de febrer, quedarà prohibit encendre cap tipus de foc en terreny forestal. La prohibició de fer foc al bosc va històricament del 15 de març al 15 d’octubre però aquest any de manera excepcional s’estableixen unes mesures extraordinàries per prevenir els incendis forestals que fan avançar la prohibició.

 

 

 

La meteorologia dels darrers mesos i setmanes està propiciant que durant aquests mesos de gener i febrer la majoria de comarques de Catalunya hi hagi un elevat perill d’incendis. Les causes d’aquesta situació estan relacionades amb la manca de pluges. Mentre no millorin les condicions de la vegetació es preveu que el nivell de perill d’incendi continuï assolint sovint valors alts, molts alts en els dies més desfavorables.

 

 

 

Així, fins el 14 de març de 2012 queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals siguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta de les comarques amb més risc d'incendi. També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestal.

 

 

 

En funció de la meteorologia, i si el risc d'incendi forestal disminueix, es podrien derogar aquestes mesures excepcionals. Aquesta prohibició afecta gairebé a totes les comarques catalanes, i inclou el Vallès Oriental.