Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:31  |  20/01/2019

Data i hora oficial

El temps

El CPNL, l’IEC i COMRàdio col·laboren en la celebració de l’Any de la Paraula Viva

  • logo CPNL

    logo CPNL

19/1/2012

Aquest mes de gener, en el marc de la celebració de l’Any de la Paraula Viva, organitzada per la Secció Filològica de l’IEC, el programa Extraradi, de COMRàdio, comença a emetre uns espais radiofònics sobre topònims de Catalunya.
Cada dilluns a les 17.05 h es parlarà de diversos aspectes curiosos de la toponímia catalana. La primera setmana, el protagonisme va ser per al municipi ceretà d'Alp i d'altres topònims “en blanc i negre” (com Montblanc o Montnegre), i el dia 16, el fil conductor serà Cantallops (Alt Empordà).
En la segona emissió es va parlar de Cantallops, a l’Alt Empordà, un dels municipis que deuen el seu nom a un animal.


Els espais emesos es posaran a disposició de les ràdios locals que vulguin emetre'ls a través de la Sindicada, la plataforma d'intercanvi de continguts i coneixements radiofònics de COMRàdio, i a disposició de tothom qui vulgui sentir-los o fer-hi comentaris al bloc del programa Extraradi.


El projecte sorgeix de la col•laboració de COMRàdio amb el Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Oficina d’Onomàstica de l’Institut d’Estudis Catalans, dues institucions membres de la Comissió de Toponímia de Catalunya.


Bloc de mitjans del CPNL: http://blocs.cpnl.cat/mitjans/
Bloc de COMRàdio: http://comradioblocs.com/extraradi/category/seccions/toponims-de-catalunya/


Oficina de Català de Montmeló
CNL del Vallès Oriental