Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:49  |  15/02/2019

Data i hora oficial

El temps

Alumnes de català visiten el Museu i assisteixen a una representació romana

27/12/2011

Dimarts 20 de desembre els alumnes del nivell Bàsic 1 del curs de català per a adults van visitar el Museu de Montmeló per veure l’exposició “Montmeló: camins i anys”. Allà van poder gaudir d’una representació on s’explicava com era la vida dels habitants en aquest poble en l’època romana. El fil conductor de la història era la Burreta, una majordoma d’una vil·la romana del poble, interpretada per una actriu, l’Elena Codó, que actualment forma part del personal del Museu.

Gràcies a una actuació molt expressiva i amena i a un atrezzo molt cuidat, els alumnes van poder-se imaginar com era la vida quotidiana dels romans: els seus hàbits de neteja, com vestien, què menjaven, els utensilis que utilitzaven, com eren les cases, com treballaven, com resaven i a qui, etc.

En un moment donat alguns alumnes van participat activament, ja que van haver de rentar-se les mans i perfumar-se tal com feien els romans. Per acabar, se’ls va oferir una llesca de pa untada amb una crema de formatge i altres condiments i un got de vi. Tot segons receptes de l’època romana.

Després de l’actuació van passar a veure l’exposició situada a la mateixa planta i van seguir atentament les explicacions que els va fer la Montse Tenas, directora del Museu.