Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:08  |  10/12/2018

Data i hora oficial

El temps

La Colla de Diables i Protecció Civil s’adhereixen al VxL

  • Protecció Civil

    Protecció Civil

  • Voluntariat per la Llengua

    Voluntariat per la Llengua

  • logo CPNL

    logo CPNL

21/12/2011

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i dues noves entitats de Montmeló, la Colla de Diables de Montmeló i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil han signat un acord de col·laboració amb el Voluntariat per la llengua.

Amb aquests acords es pretén, per una banda promoure el programa entre els associats i coneguts, i per l’altra, donar a conèixer l’entitat i les actuacions que tenen previstes als participants del programa del voluntariat lingüístic de Montmeló.

De cara a l’any que ve es preveu fer alguna activitat amb aquestes dues entitats per tal que els participants al Voluntariat per la llengua les coneguin més de prop.

Una mica d’història de les dues entitats

La Colla de Diables de Montmeló és una de les més joves de la comarca: va néixer l'any 1997 amb un grup d'uns 15 diables, 4 tabalers i en Llucifer. L’any 2005 es va crear la secció jove i l’any 2008, la infantil i ara , entre totes, superen de llarg el centenar de socis. Des del 2006 tenen en Vibrot, una bèstia de foc amb 7 punts de foc, 3 metres d'ample, 4 d'alçada i 5 de llargada que és ballada per la colla adulta.

La Colla de Diables participa en moltes activitats municipals; la principal és el correfoc de la Festa Major del municipi, que acostuma a ser l'últim dijous del més de juny. L'any 2002 va engegar una nova activitat en el marc de la Festa Major de Montmeló, "El Plaça Foc", un espectacle estàtic de foc i música. També participa activament en la vida del poble amb la col·laboració amb altres entitats, en la festa de Sant Joan amb l'encesa de la foguera, i a la nit de cap d'any amb l'organització de la celebració de les 12 campanades.


L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil la componen 11 voluntaris i voluntàries, d’entre 18 i 65 anys, que col·laboren de forma desinteressada amb l’Ajuntament, entitats municipals i altres organitzacions. El seu objectiu és estudiar i prevenir situacions de risc col·lectiu, catàstrofe extraordinària o calamitat pública, en què la seguretat i la vida de les persones puguin perillar.

Aquesta associació realitza serveis de caràcter preventiu en matèria de Protecció Civil en actes com Festes Majors, concerts, focs d’artifici, correfocs, actes esportius, festes tradicionals, simulacres a escoles, etc., a més d’actuar en emergències com tempestes, nevades, ventades i incendis.

Per fer-se’n voluntari només cal complir 4 requisits i contactar a través del correu electrònic pcmontmelo@gmail.com o bé trucant al telèfon 619 822 141.Enllaços relacionats: http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlvallesoriental/voluntaris/entitats.html

http://www.diablesmontmelo.com/contacte.html

http://www.montmelo.cat/ca/Municipi/guia-dentitats.htm?id=446&pl=138&cat=0