Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

15:07  |  15/08/2018

Data i hora oficial

El temps

Les Jornades Solidaries aconsegueixen recaptar 1.400 kg d'aliments i més de 1.800 euros

9/12/2011

El Departament de Solidaritat i cooperació de l'Ajuntament de Montmeló ha organitzat les Jornades Solidaries 2011 que van finalitzar el passat dissabte 26 de novembre amb el Mercat Solidari.

Les jornades solidàries d'enguany han estat dedicades als Drets de la dona i van començar amb una campanya de recollida d'aliments destinada al Banc d'Aliments de Cáritas de Montmeló a principis de novembre.

Dintre de les activitats programades per a aquestes jornades, es va comptar amb la participació de Cáritas i el passat 24 de novembre, Txus Tijeras, tècnica de Caritas, va explicar ser la ponent d'una xerrada titulada Una mirada a la nova pobresa i va explicar la important tasca que es realitza des de la entitat i quin és l'estat actual. En aquest acte també es va comptar amb la participació de Montserrat Segui, responsable de Caritas Montmeló.

Per complementar la xerrada, al vestíbul de l'Ajuntament es va obrir l'exposició L'Acció de Caritas, on es mostrava com s'estructura la entitat i quines accions d'atenció directa a les persones es porten a terme.

Mercat Solidari

L'acte estrella de les Jornades Solidàries va ser el Mercat Solidari. En aquesta edició es va comptar amb la participació dels membres del Consell de Solidaritat i de les diferents entitats del municipi, a més de col·laboració especial de l'actriu Maria Lanau (La Riera, TV3) que va llegir un manifest contra la violència masclista.

Els assistents van gaudir també dels gegants de Montmeló i de les diferents activitats que oferien les diferents paradetes de les ONG i entitats del municipi, taller de Henna, proves d'habilitats i venda de productes diversos.

Gràcies a la col·laboració de tota la ciutadania es va aconseguir recollir més de 1400 kg d'aliments i més de 1800€, que aniran destinats al Banc d'Aliments de Caritas Montmeló.


Altres activitats del Mercat Solidari:


  • Taller de Capoeira, activitat oferta per la Diputació de Barcelona i en la que van col·laborar alumnes de l'Institut de Montmeló.
  • El Grup de Break Dance de Montmeló va oferir una exhibició.
  • Espectacle Dones al Món! A càrrec de la companya La Bestial. Performance de narració i dansa.
  • Un homenatge a la Dona de tots els temps i de totes les cultures.

Galeria fotogràfica

Podeu veure més fotografies del Mercat Solidari a la galeria fotogràfica de la pàgina web (aquí).

Vallès VisióPodeu veure la noticia que la nostra televisió comarcal va preparar clicant aquí.