Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:05  |  16/10/2018

Data i hora oficial

El temps

Els premis Voluntariat per la llengua Marketplace reconeixen la tasca de la societat civil en el foment del català

  • Voluntariat per la Llengua

    Voluntariat per la Llengua

23/11/2011

Els dies 9, 10 i 11 de novembre es va celebrar a Barcelona el II Congrés Europeu del Voluntariat. Durant el Congrés, la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) van fer difusió del programa Voluntariat per la llengua (VxL) en diversos espais del Congrés.

El divendres 11 es va celebrar el Marketplace, que era la darrera activitat del II Congrés Europeu del Voluntariat, i com a cloenda de la fira es va fer el lliurament del Premi Voluntariat per la Llengua, una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística que té com a objectiu reconèixer la participació i la implicació de les persones, entitats i establiments comercials en el programa. Els premis els va lliurar el senyor Jordi Cabré, director general de Promoció i Cooperació Cultural del Departament de Cultura per delegació de la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, la senyora Yvonne Griley.

En la categoria establiment col•laborador, es va premiar la Llibreria Carrer Major de Santa Coloma de Gramenet per la seva adhesió al programa VxL des de l'any 2003, per facilitar que les persones que hi participen puguin practicar el català, per l’organització d’actes de difusió, per oferir el seu establiment com a punt de trobada de les parelles lingüístiques i també per la bona valoració que n’han fet els participants al programa.

El Club Muntanyenc Mollet es va endur el premi en la categoria entitat col·laboradora, perquè durant 7 anys ha ofert les seves activitats a les parelles lingüístiques, n’ha organitzat d’específiques per als participants al programa, ha aportat voluntaris i alguns aprenents s’han inscrit a l’entitat, de manera que s’ha aconseguit un dels altres objectius del programa que és la cohesió social.

En la categoria de voluntari, el senyor Josep Monreal i Camins es va endur el premi per la seva participació en el programa des de l’any 2004, per haver tingut més de 24 parelles lingüístiques, per la seva participació en totes les activitats que organitza el CNL de Sabadell, per haver proposat i dut a terme concursos fotogràfics, conducció de tertúlies i per la seva col·laboració incondicional amb el CNL.

El II Congrés Europeu s'ha emmarcat en l'Any Europeu del Voluntariat, organitzat pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.


Més informació:

http://www.gencat.cat/llengua/voluntariat

http://congreseuropeuvoluntariat.gencat.cat/

http://marketplace.voluntaris.cat


Per participar-hi o rebre’n més informació, cal adreçar-se a l’Oficina de Català (pl. de la Vila, 1) o trucar al telèfon 93 572 00 00 (ext. 144).