Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:48  |  15/08/2018

Data i hora oficial

El temps

Últims dies per apuntar-se al simulacre d'accident ferroviari

  • Protecció Civil

    Protecció Civil

18/10/2011

Us podeu inscriure a través del formulari electrònic i a l'OAC fins al divendres 21 d'octubre


La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) portarà a terme un simulacre d'accident ferroviari a Montmeló. L'exercici serà durant la nit del 16 al 17 de novembre de 2011 i hi participaran els cossos de seguretat d’emergències de Catalunya següents: Protecció Civil, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Sistema d’Emergències Mèdiques SEM, junt amb la Creu Roja, així com la Policia Local de Montmeló. L’exercici compta amb la col·laboració de RENFE i ADIF.

L’exercici s’emmarca en els diversos simulacres que la DGPC realitza al llarg de l’any per posar a prova els mecanismes de resposta davant els diferents riscos amb els que convivim (químic, meteorològics o, com en aquest cas, d’accident ferroviari). És de vital importància realitzar aquests exercicis per tal que els cossos d’emergències puguin, en cas d’un incident real, dur a terme les seves tasques amb el màxim d’eficàcia, rapidesa i coordinació.

Es necessiten més de 50 voluntaris i voluntàries de totes les edats (els menors han d'anar acompanyats d'adults) per a participar en el simulacre. Cal que les persones interessades en participar-hi s'inscriguin a través del FORMULARI ELECTRÒNIC (cliqueu aquí) o personalment a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Montmeló (de dilluns a divendres de 8 a 14.30 h i dimarts de 16 a 19 h).

Al mateix dia del simulacre, el dimecres 16 de novembre, se citarà a totes les persones inscrites en una reunió on es detallaran les funcions de cada persona i el paper que hauran de representar durant l'exercici. La reunió serà a les 20 h a la Sala Polivalent de La Torreta C.C. Un cop finalitzada, tindran unes hores de temps lliure fins a l'inici del simulacre. Igualment, el dia abans es farà un recordatori a totes les persones inscrites a través del correu electrònic i al telèfon mòbil.

Es preveu que l’exercici sigui seguit per mitjans de comunicació, per tant les persones que es presentin voluntàries han de saber que poden ser filmades o fotografiades i aquestes imatges poden ser utilitzades en la difusió de l’exercici que en facin els mitjans de comunicació en les notícies relatives al simulacre. Això és especialment important de cara als menors d’edat. Cal que els seus pares o tutors legals en siguin coneixedors i ho acceptin per tal de ser admesos per participar en el simulacre.

Vallès Visió

Podeu veure la notícia que ha preparat la nostra televisió comarcal aquí.