Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:04  |  16/10/2018

Data i hora oficial

El temps

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

20/9/2011

L'àrea d'Acció Territorial, Habitatge i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Montmeló ha organitzat dues activitats per celebrar la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Concurs de fotografia: Jo vaig en bici!

Fins al dia 22 de setembre podeu enviar les vostres fotografies amb el missatge “Jo vaig en bici per...” a l'adreça de correu electrònic participacio@montmelo.cat. Els guanyadors s'emportaran un obsequi per a la seva bicicleta.

Cursa per una mobilitat més sostenible i segura

Diumenge 25 de setembre, a les 9h, a la Plaça de la Vila.


Cursa oberta a tothom que es pot fer a peu o amb bicicleta. El recorregut es pot veure a la imatge adjunta.


Per a participar-hi cal inscriure's gratuïtament:

  • a l'OAC fins al 23 de setembre, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i dimarts de 16 a 19 h.
  • al mateix dia, al punt de sortida 30 minuts abans de la sortida.

Hi haurà botifarrada a la Plaça de la Vila per als participants en acabar l'activitat.


Amb la col·laboració de la Penya Blaugrana Montmeló.


Més informació sobre la Setmana de la Mobilitat 2011

Del 22 al 29 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema 'Estalvia combustible, regala aire net', la Setmana del 2011 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible. Canviar el nostre mode de transport pot significar viure en una ciutat millor i respirar un aire de més qualitat i més saludable. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús irracional del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.

Més informació aquí.