Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:37  |  22/04/2019

Data i hora oficial

El temps

Receptes d'estiu

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ha elaborat un seguit de receptaris de temporada que pretenen fomentar una alimentació saludable tot gaudint dels productes de temporada.

Us presentem el receptari d’estiu (document adjunt).

Per a més informació, consulteu: http://www.diba.es/salutpublica/

Presentació del receptari

A càrrec de Dolores Gómez Fernández, presidenta delegada de l’Àrea de Salut Pública i Consum:

És important que l’acte d’alimentar-nos sigui equilibrat i variat, de tal manera, que ens aporti tots els elements que són necessaris per a la nostra supervivència: proteïnes, vitamines, minerals, hidrats de carboni...

Els avenços que ha experimentat la indústria alimentària fa que tot l’any puguem disposar d’una gran varietat d’aliments, no com antany, que molts aliments tan sols podien arribar a la taula per un període molt breu de temps. Tot i així, la utilització de productes frescos de temporada té una sèrie d’avantatges:

  • Un millor preu dels productes.
  • Una millor qualitat, ja que el consum dels aliments es produeix quan són més frescos, per tant, se’n pot treure un major profit de les seves propietats, obtenint tot el seu valor nutritiu, a la vegada que tenen una millor olor, sabor i textura.
  • És més ecològic, ja que respecta el cicle natural i la zona de producció dels aliments, evitant la sobreexplotació del sòl. També es necessita menys manipulació, transport i emmagatzematge, cosa que redueix el cost energètic, per tant, la contaminació.
  • Permet respectar aspectes culturals i festius del nostre entorn.

Per tot això, us presentem aquests receptaris de temporada, un per a cada estació: hivern, primavera, estiu i tardor, que esperem que us siguin útils.

Receptes

Les receptes que trobareu al document adjunt són les següents:

Primers plats:

  • Sopa freda de cogombre
  • Amanida de maduixots i rocafort
  • Amanida de tomàquet
  • Gaspatxo de tomàquet i remolatxa
  • Puré d’albergínia
  • Carbassons farcits
  • Tomàquets gratinats
  • Graellada d’hortalisses
  • Llenties amb escalivada
  • Amanida de cigrons i verat
  • Crema de llenties vermelles
  • Espirals amb carbassó i alfàbrega
  • Tallarines amb mongetes verdes i gambes
  • Risotto de carbassó i formatge blau
  • Amanida d’arròs integral
  • Amanida de patata i pera

Segons plats:

  • Enfilades de be
  • Llom a la sal
  • Amanida de pollastre al curri
  • Rostit de vedella
  • Bacallà amb verdures
  • Sípia amb samfaina
  • Musclos amb cervesa
  • Enfilades de gambes i rap
  • Púding d’albergínia
  • Ous farcits amb sardina
  • Remenat de carbassó, tomàquet i alfàbrega
  • Amanida d’ou, tomàquet i patata

Postres:

  • Granissat de maduixot
  • Albercocs al vi
  • Peres amb vainilla
  • Síndria amb salsa de maduixots
  • Crema de figues i taronja
  • Copa de meló

 



Data de modificació: 29/04/2014 10:37:03