Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

15:10  |  19/05/2019

Data i hora oficial

El temps

Punt Dona

  • Punt Dona

    Punt Dona

QUE ES EL PUNT DONA

 

L’Ajuntament de Montmeló, a través de la Regidoria d’Acció Social i Ciutadania, continua signant un any més, el conveni amb el Servei de Polítiques per a la Igualtat dona-home de la Diputació de Barcelona. Així s’ha creat el PUNT DONA el qual és un punt de referència per a totes les dones del municipi de Montmeló, per tal oferir i donar una atenció professionalitzada a totes les dones amb una problemàtica personal derivada de la seva condició de dona, i, tractar de donar resposta a les seves demandes, ja sigui d’informació, assessorament jurídic, social, laboral, familiar i d’altres, tot i facilitant un espai de referència a les dones de Montmeló.


L’abordatge del treball és des de la perspectiva d’una resposta immediata, àgil i contenidora en situacions d’ansietat. Es treballa amb un protocol sistematitzat, des de una vessant multidisciplinar per tal de donar respostes globals.

 


SERVEIS QUE OFEREIX EL PUNT DONA

 

Punt d’informació personalitzada, sobre serveis i recursos municipals, comarcals i d’arreu de Catalunya, al conjunt de la ciutadania.

 

Servei d’atenció social personalitzada, on es realitza la primera acollida i recepció de la demanda. La professional de referència i d’acord amb la situació concreta i d’acord amb la dona, estableix un circuit d’intervenció.

 

Acollida i suport psicològic. Atenció individual a dones que precisen d’una atenció psicològica especialitzada, fruit d’experiències traumàtiques i/o pateixin situacions de violència de gènere. Tractament de situacions derivades de conflictes en la parella, relacions familiars conflictives que puguin patir les dones. 

 

Servei d’assessorament jurídic. S’ofereix una primera informació i una orientació bàsica de tipus legal dels passos a seguir en cada procés concret i d’acord amb cada situació, en diferents àmbits (violència domèstica, conflictes en temes de lloguers, propietat, dret de família, temes laborals, situacions de desamparament), així com un seguiment del procés judicial, cas que aquest existeixi, mantenint contacte directe amb els professionals que el tramitin. 

 

 

HORARIS DELS SERVEIS

 

Assessorament jurídic
Primer i tercer dijous de cada mes
de 10 a 12 h
A l'Ajuntament

 

Assessorament psicològic
Cada dimarts
De 10 h a 14.30 h
La Torreta, centre cultural

 

Per concertar entrevista es pot fer personalment a l’ajuntament o bé telefònicament al 93 572 00 00 ext.130.Data de modificació: 11/02/2019 12:28:33